Comunicat en motiu del dia del migrant 18 Des

299637_257818904254630_137110059658849_653599_124546481_n

18 DES. Dia de la Persona Migrant: una oportunitat per a canviar la nostra benvinguda

Barcelona, 18 de novembre.- Avui és el Dia Internacional de la Persona Migrant, data en què l’Organització de les Nacions Unides va proclamar al 2000 per reconèixer la importància que han anat adquirint les migracions en el  panorama internacional.

El Dia del o de la Migrant  és una bona jornada per a reivindicar i defensar, com cada dia fem,  que:

  • DRETS: Les persones migrants tenen drets, i la necessitat de garantir la protecció efectiva d’aquests drets en els països de destí,  que la vulneració dels drets econòmics, socials i culturals obliga a milers de persones a fugir de casa seva, any rere any, en la recerca de noves oportunitats, i que aquestes persones mereixen algun tipus de protecció en els països als que han decidit continuar els seus projectes de vida.
  • UN NOSALTRES EN COMÚ: Un bon dia per a recordar que només podem construir un nosaltres comú i una societat intercultural reconeixent el drets de  plena ciutadania de les persones migrants i que cal treballar perquè això sigui una realitat.
  • UNA GESTIÓ DE FRONTERES DE RESPECTE ALS DRETS HUMANS: Cal regularitzar les persones migrants en situació administrativa irregular  perquè a ningú se li negui cap dret;  que cal una gestió de les fronteres basada en el respecte als drets humans.
  • APORTACIONS POSITIVES DE LES MIGRACIONS: És un bon dia, també,  per a reconèixer les migracions, les aportacions que fan les persones migrants als llocs que han escollit per seguir els seus projectes  de vida, i com ens enriqueixen amb els seus sabers, els seus bagatges,  les seves arts, les seves músiques, els seus menjars, les seves lluites, les seves valenties, les seves resiliències,  els seus somnis, les seves vides.
  • DONAR LA BENVINGUDA: No ens hem de cansar de donar la benvinguda a cadascuna de les persones migrants que han escollit Catalunya per viure, de la mateix manera que no ens hem de cansar de desitjar a  les nostres persones emigrants, aquelles que han hagut de marxar per cercar noves oportunitats en nous indrets,  que tornin aviat, i només emigrin aquelles que decideixen marxar per inquietuds personals, o perquè el país en el que viu els nega les oportunitats.
    #DiadelMigrant #Benvingud​esMigracions

Signen el manifest: AMBDRETS, Associació Cultural Mediterrània, Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC); Coordinadora d’Associacions  Senegaleses de Catalunya (CASC); Fundació Bayt-Al Thaqafa, Llatins per Catalunya, Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), Casa Amaziga, Amazan Catalunya, SOS Racisme.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s